top of page
Kledingrek aangepast5.jpg
 ‘FASHION CHANGES,  
 BUT STYLE ENDURES'  ​
 COCO CHANEL  

Duurzaamheid

Workshop 'Capsule Wardrobe'

Je wilt het thema 'Duurzaamheid' op een laagdrempelige manier aandacht geven in jouw organisatie of team? Dan is een Workshop Capsule Wardrobe een perfecte keuze! 

Een capsule wardrobe is een praktische manier om een positieve impact te maken. Je gaat bewuster om met de kleding die je hebt, zodat je je minder laat leiden door trends of verleiden door de fast fashion. Minder stuks in je kast zorgt voor overzicht, waardoor het bovendien ook kostenbesparend werkt en keuzestress verminderd.

Rommelige kast.jpg

Het idee achter een Capsule Wardrobe

Het idee achter een capsule wardrobe is om een georganiseerde garderobe te creëren met minder, maar goed doordachte en geliefde kledingstukken. Er is geen vaste regel voor het aantal items in een capsule wardrobe, maar het varieert meestal tussen de 25 en 50 kledingstukken, inclusief tops, broeken/rokken, jurken, jassen, enkele paren schoenen en een paar accessoires.

 

Het concept werd geïntroduceerd in de jaren 1970 en later populair geworden door een eigenaresse van een Londense kledingboutique, waarna het idee omarmt werd door een aantal ontwerpers waaronder Donna Karan. Sinds een paar jaar is de capsule wardrobe weer populair en dan met name door het duurzame aspect. De afgelopen 10 jaar wij ons steeds meer bewust geworden van de schadelijke gevolgen van de kledingindustrie. Sinds de ramp van het instorten van het Rana Plaza gebouw waarbij 1131 arbeiders om het leven kwamen, zijn we bewust geworden van de slechte arbeidsomstandigheden en de vervuiling bij de productie en afval van kleding.

Wanneer en voor wie geschikt:

Voor elke organisatie of team die het thema Duurzaamheid op de (strategische) agenda heeft en haar medewerkers of teamleden op een laagdrempelige en vooral ook leuke manier wil inspireren met het thema Duurzaamheid.

Aantal deelnemers en duur:

De workshops worden gegeven vanaf 8 personen tot maximaal 20 personen. De workshop duurt 2,5 uur, mede afhankelijk van het aantal deelnemers en eventuele maatwerkwensen vanuit de organisatie en/of deelnemers. Bij meer medewerkers dan 15 plannen we het benodigde aantal workshop in.

Inhoud workshop:

  • Een algemene uitleg over een ‘Capsule wardrobe’;

  • Hoe kies je je eigen stijl? We gaan een moodboard maken met behulp van de app ‘Pinterest’’ *;

  • Uitleg over wat kleur voor je kan doen;

  • Een koel of een warm type qua kleuren? We kijken of koele of warme kleuren je het mooiste staan;

  • Uitleg / tips over het combineren van kledingstukken en het leggen van accenten; 

  • Uitleg / tips over het toepassen van accessoires zoals tassen, riemen e.d.;

  • Uitleg over hoe je thuis een ‘Capsule wardrobe’ kunt toepassen en hoe je dit kunt aanpakken;

  • De cursisten krijgen een inlog om de informatie uit de cursus thuis na te kunnen lezen.

 

* Je hebt een mobiele telefoon / laptop / tablet nodig met toegang tot het internet. Uitleg over hoe je de app kunt instaleren krijg je voorafgaand aan de workshop.

Tarief:

​De workshops wordt gegeven vanaf 8 personen tot maximaal 16 personen. De workshop duurt 2,5 uur en bedraagt € 45,- per persoon. 

kledingrek onderaan.jpg
bottom of page